Diensten

Kozijnen

Met het uitgebreide gamma kozijnen van ABC Klimaat Solutions kunt u voor elke stijl een adequate oplossing vinden. De toegepaste kozijnen zijn geheel onderhoudsvrij. Voordeel van deze kozijnen is de goede isolatiewaarde en het kunnen toepassen van verschillende types isolatieglas. Als isolatieglas wordt standaard HR++ glas toegepast.  De kozijnen kunnen aan de buitenzijde in elke gewenste kleur worden geleverd. Zo kunt u met de kleurstelling van de kozijnen aansluiting vinden met de identiteit die u wilt uitstralen. Met de toepassing van nieuwe goed geïsoleerde kozijnen voorkomt u niet acceptabele lage temperaturen en tochtklachten in de winter en veel te hoge temperaturen in ze zomer. Door de hoge concentratie van personen op een kleine oppervlakte laat de luchtkwaliteit vaak te wensen over. De Co2-concentratie in klaslokalen is te hoog. Deze kan oplopen tot een Co2-concentratie van 1500 ppm of hoger. In een gezonde situatie blijft de CO2-concentratie onder de 1000 ppm. Als u nieuwe kozijnen plaatst in combinatie met betere ventilatie en HR++ glas zal het binnenmilieu sterk verbeteren.

Ventilatie

Betere ventilatie zorgt voor een goed binnenklimaat. In de meeste klaslokalen is sprake van een slecht binnenmilieu. De CO2-concentratie is met 1500 ppm of hoger veel te hoog. Dit zorgt voor een slecht binnenklimaat. Met een goed systeem van ventileren worden veel problemen voorkomen. De keuze voor een goed ventilatiesysteem is een weloverwogen beslissing. Onze ventilatiesystemen zijn eenvoudig toepasbaar in renovatieprojecten en kunnen samen met nieuwe kozijnen en nieuw isolatieglas geplaatst worden. Met betere ventilatie betere prestaties van uw leerlingen. Een slecht binnenklimaat veroorzaakt irritaties aan de ogen en de luchtwegen, hoofdpijn en misselijkheid. Door middel van goede ventilatie en toevoer van voldoende frisse lucht worden deze klachten voorkomen. Voor de toevoer van verse lucht wordt gebruik gemaakt van zelfregulerende ventilatieroosters of van elektronisch gestuurde ventilatieroosters op basis van CO2-meting. In speciale gevallen wordt er gebruik gemaakt van brandwerende ventilatieroosters of geluiddempende ventilatieroosters. Er is voor elke omstandigheid een goede oplossing.

Isolatieglas

De energierekening wordt elk jaar hoger. Met name oudere slecht geïsoleerde schoolgebouwen kampen met een hoog energieverbruik. Voor een goede isolatie maken wij gebruik van hoog rendement isolatieglas. Standaard passen wij HR++ isolatieglas toe.

Warmtewerend glas

Dit type glas kan worden toegepast op schoollokalen die op het zuiden zijn gesitueerd. Warmtewerend isolatieglas houdt tot 60% van de directe zonnewarmte tegen.

Letselveilig glas. Als er door omstandigheden isolatieglas beneden het 800 mm. niveau moet worden toegepast is er een oplossing. Door letselveilig isolatieglas toe te passen voorkomen we ernstig letsel mocht er onverhoopt een persoon door de ruit vallen.

Neem nu contact op voor een gratis offerte